Op 2 juli 2015 heeft burgemeester van Bunnik, Hans-Martin Ostendorp onze B&B geopend.

Lees hier het bericht uit de plaatselijke Nieuwsbode:

Nieuwe B&B ‘Zo Heerlijk Rustig’ geopend in Bunnik

Door:Kees Broekman, correspondent Nieuwsbode Bunnik

Terwijl Marijke van Werkhoven en Maurice van Montfoort glunderend toekijken knipt burgemeester Hans Martijn Ostendorp het lint door bij de toegangsdeur naar de nieuwe B&B ‘Zo Heerlijk Rustig’.
BUNNIK – Met het doorknippen van een lint opende burgemeester Hans Martijn Ostendorp donderdag 2 juli de nieuwe bed & breakfast ‘Zo Heerlijk Rustig’, Ambachtsring 12. Ondernemers Marijke van Werkhoven en Maurice van Montfoort kunnen trots zijn op hun nieuwe uitdaging.

“Het idee om een B&B te beginnen ontstond vorig jaar”, zegt Marijke. “Wij waren toen zelf bij een B&B te gast. Als ondernemers dachten wij hoe leuk het zou zijn om zelf zoiets op te zetten? Van onze woning gebruikten we alleen de benedenverdieping, boven kwamen we nauwelijks.”

Het idee werd omgezet in een plan. Marijke: “Voor een toegangstrap aan de buitenkant van de woning kregen wij geen toestemming. Toen hebben we de opgang inpandig gemaakt en die is goedgekeurd door de brandweer. Veiligheid vinden wij belangrijk dus er zijn brandblussers en brandmelders aanwezig. Het leukste was het inrichten na de verbouwing. Samen met Maurice hebben we er iets moois van kunnen maken.”

Comfort

De B&B biedt alleen maar comfort. Hij bestaat uit een zelfstandige superluxe studio met zit- en slaapkamer, voorzien van alle gemakken zoals TV en gratis wifi. Een Wellness Centre met ruime regendouche, jacuzzi, sauna en bijbehorend linnengoed, badjassen en doucheproducten. Er is een Nespresso apparaat, waterkoker en een koelkast.

Het ontbijt nuttig je privé in de studio, waarbij je getrakteerd wordt op streekproducten als brood van Vroeg en o.a. kaas van Jan van Manen. Parkeren doe je op eigen terrein. Bus en trein zijn op een paar minuten lopen of maak gebruik van de gratis leenfiets.

Marijke: “Om een B&B te runnen moet je gastvrij zijn, dienstverlenend en van mensen houden. Daarnaast is een zakelijk inzicht ook niet onbelangrijk. Een goede B&B kun je herkennen aan het aantal toegekend tulpen, net als de sterren voor hotels. Wij zullen onze uiterste best gaan doen om zoveel mogelijk tulpen in de wacht te slepen.

Vooraf hebben we ons vanzelfsprekend laten informeren hoe een B&B werkt. Van Geerke Vermeulen van Schoenmakerij De Leest kregen wij veel praktische tips. Zij heeft zelf ook een B&B gehad. Iedereen is bij ons welkom, maar wij richten ons vooral op de zakelijke markt.”

Gemeente

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp is enthousiast over de nieuwe B&B. “Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor de leefbaarheid, het vestigingsklimaat, de economie en de werkgelegenheid in de gemeente Bunnik en de regio. Reden genoeg voor de gemeente om een faciliterende rol te vervullen als het gaat om recreatie en toerisme, waarbij we ondernemers de ruimte wil geven om te ondernemen.”

De B&B

B&B ‘Zo Heerlijk Rustig’ Ambachtsring 12 ligt in een rustige woonwijk van Bunnik. Kijk voor tarieven en extra services op http://www.bedandbreakfastbunnik.nl of andere social media. Nieuwsgierig geworden? Bel of app Marijke op 06-52047365 of stuur een e-mail naar Info@bedandbreakfastbunnik.nl.