Kromme Rijnpad leukste wandelroute 2015

Woensdag 28 oktober onthulden de wethouders Kees Geldof van gemeente Utrecht, Rob Zakee van gemeente Bunnik en Wil Kosterman van gemeente Wijk bij Duurstede het bordje Leukste Wandelroute 2015 bij Het Kromme Rijnpad op Amelisweerd. De route kreeg deze zomer circa 40% van de ruim 700 stemmen die werden uitgebracht op www.recreatiemiddennederland.nl.

Het Kromme Rijnpad is een bewegwijzerde wandelroute van 29 km die loopt door de gemeenten Utrecht, Bunnik en Wijk bij Duurstede. De route volgt grotendeels de loop van de Kromme Rijn en gaat ook over Amelisweerd.

Feestelijke onthulling
Tijdens de feestelijke onthulling nam wethouder Geldof ons mee terug in de tijd en vertelde over de cultuurhistorische waarden van dit bijzondere gebied en in het bijzonder de Kromme Rijn. Wethouder Zakee benadrukte de economische waarde van Amelisweerd en de verschillende voorzieningen die er voor bezoekers zijn. Tenslotte benaderde wethouder Kosterman de wandelroute vanuit het perspectief van de gebruiker. Een goede route moet volgens wandelaars vooral afwisseling bieden, af en toe een bochtje maken en een horecavoorziening in de buurt is ook belangrijk. Na deze woorden nam de boswachter van Amelisweerd de aanwezigen mee voor een korte wandeling over een deel van het Kromme Rijnpad.

De routebeschrijving van het deel van Het Kromme Rijnpad dat over Amelisweerd loopt is verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum. Dit gedeelte van de wandeling is ruim 3 kilometer en zeker ook in de herfst zeer de moeite waard.

Vanuit onze B&B is het Kromme Rijnpad in 10 minuten lopend te bereiken. Uiteraard hebben wij routekaarten voor je klaarliggen.